Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Uppsala AFC 86ers Seniorlag Herr

Följ

Seniorlag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Uppsala AFC 86ers
Amerikansk fotboll
Seniorlag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Tyresö Royal Crowns 10 9 0 1 18
2 Uppsala 86ers 10 8 0 2 16
3 Carlstad Crusaders 10 7 0 3 14
4 Örebro Black Knights 10 6 0 4 12
5 Kristianstad Predators 10 6 0 4 12
6 STU Northside Bulls 10 3 0 7 6
7 Stockholm Mean Machines 10 1 0 9 2
8 Arlanda Jets 10 0 0 10 0

Match

Uppsala 86ers

25 - 13
Studenternas IP
10 augusti 2013
15:00

Örebro Black Knights

Referat

Referat: Uppsala 86ers - Örebro Black Knights

Uppsala 86ers är klara för slutspel i Superserien för första gången sedan 1997 efter seger i en gastkramande tillställning på Studenternas på lördagen. Segersiffrorna blev 25-13 (19-10).

Gästande Örebro såg sig själva som favoriter inför matchen. Och det med all rätt. De vann den förra matchen hemma och visste att Uppsala hade en decimerad O-Line eftersom Carl Bäckström äntligen fått ändan ur vagnen och gifte sig med sin Kamilla. Med honom på vigseln var även OL-bröderna Löhr.
- Vi har vetat sedan i våras att Calle och bröderna Löhr inte skulle vara med. Och när Mikael Sunde och Rasmus Andersson var skadade så var det lite oroligt. Som tur var tog David Carlsson på sig skydden igen efter lite övertalning så vår OL var nog bättre än Örebro förväntat sig.

I 86ers gjorde också widereceiver Bogdan Raic debut. Och vilken debut; två TD:s och totalt 142 yards är mycket imponerande.
- Det är det jag är här för, tyckte en glad Bogdan efter matchen.

Vill du se hela matchen kan du göra det HÄR.
Och här är de sista fem minuterna (med ljud).

Trevande inledning
Matchen började med två lite trevande drives som avlutades med puntar. Men redan i Uppsalas andra drive fick Matt Bassuener fram en passning till Nicko Peterson som elegant tog den hela 52 yards till Touchdown. Ludwig Löhr missade sedan extrapoängen.
Uppsala stoppade sedan Örebro på 10-yardslinjen men Johan Stål ordnade ett fieldgoal och efter första quatern stod det 6-3.

Uppsalas andra drive började i den första quartern och blev rätt strulig med domarflaggor som kastades hela fem gånger innan Bassuener fick in en passning till Bogdan Raic som gjorde sin första TD för 86ers. Bassueners extrapoängsförsök misslyckades tyvärr.

Nästa Örebro-drive stoppade Uppsala ungefär mitt på planen och Johan Stål fick punta igen.
Då var det dags för Uppsalas tredje drive och den avslutades med att Bogdan Raic tog emot Bassueners passning och kunde springa in sin andra TD från 33 yards. Den här gången satte Ludwig Löhr extrapoängen och det såg ut som om Uppsala skulle kunna gå till halvtidsvila med 19-3.

Men Örebro ville annat. Med bra springspel och varierade passningar från QB David Ingram kunde Örebro med endast en sekund kvar reducerade till 19-10 efter en 1-yardslöpning av Veikka Lehtonen och extrapoäng av Johan Stål.

I den tredje quartern var det nära att Örebro fick in en TD men det slutade med att Johan Stål på nytt satte ett fieldgoal och reducerade till 19-13.
Uppsala hade i den här perioden av matchen svårt att få fram bollarna efter bra försvarsspel av gästerna.

Förlösande TD
Men så i den fjärde quartern kom den förlösande TD:n med 5:47 kvar av matchen. Det började med en härlig 33 yardslöpning av Johannes Nilsson. Sedan fick Uppsala en turlig passningsstörnings med sig som gav 15 yards. Johannes och sedan Amat Jobe tog sedan bollen ytterligare 9 yards innan Bassuener hittade Fabian Söderberg i endzone och ställningen var 25-13. Återigen misslyckades 86ers med extrapoängen.
Bra försvarsspel från Uppsala stoppade sedan Örebros sista drive och Uppsala kunde i sin sista drive låta klockan rinna ut.

Örebro till semi
Örebro kom till Uppsala med stort självförtroende och åkte hem med lite huvudbry. Men de kunde i alla fall glädja sig åt att Tyresö slagit Kristianstad på bortaplan vilken ganska säkert ger Örebro den sista semifinalplatsen.
I Uppsala måste O-line få en eloge för att de med decimerat manskap kunde ge Matt Bassuener lite andrum.
Widereceiver Amat Jobe fick inte mycket utrymme i matchen eftersom Örebro satt extrabevakning på honom. Men det gav bara mer plats åt Bogdan Raic och inte minst Nicko Peterson och Fabian Söderberg som gjorde 86ers övriga TD:s.

Defense släppte bara in en TD och kan enbart berömmas. Särskilt ska Joshua Akena nämnas som med sina 6,5 tacklingar var bäst i Uppsala.
Mohammed Usman dominerade inte som han brukar men det hade sin förklaring. Sedan förra veckans match har han dragits med en svullen fot som han fick linda hårt. Men en härlig sack på David Ingram hann han i alla fall med.

Svenska Mästarna kommer

Nästa lördag möter Uppsala 86ers Svenska Mästarna Carlstad Crusaders på Studenternas. Carlstad har förlorat en match i år, oväntat mot nykomlingen Kristianstad. I första matchen mot Uppsala dominerade de hårt efter att 86ers Mike McMahon skadade sig i första minuten.
Men Uppsala har trots en rad spelare på skadelistan ett bättre och mer samspelt lag idag. Speciellt defense har fått till det. Carlstad har dessvärre en rad nyckelspelare på skadelistan med Olof Flemström i täten. Frågan är om de vågar spela sin ordinarie QB Anders Hermodsson som fick stå över matchen i helgen pga av knäproblem. Han kan behövas till slutspelet.
Seger för Uppsala mot Carlstad kan innebära en andraplats i serien om man vinner den avslutande matchen mot STU borta helgen efter. Det skulle innebära hemmaplan i semifinalen.
- Vi går All-In. Vi vill ha semin på Studenternas, säger headcoach Per Nilsen.
- Vårt mål att ta oss till finalen på Tele2 Arena är oförändrat.


Här är matchstatistiken.

Foto: Johnny Anderson
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
EJ White 1 12
Fabian Söderberg 1 6
Nicko Peterson 1 6
Bsrat Teame 1 1
Amat Jobe 1 0
Carl Sundbom 1 0
Christoffer Nelin 1 0
Cristoffer Dessezar 1 0
Daniel Djurberg 1 0
Daniel Söderberg 1 0
Erik Karpmyr 1 0
Erik Wretenheim 1 0
Filip Palmqvist 1 0
Francis Senghore 1 0
Fredrik Zetterlund 1 0
Hampus Wettersten 1 0
Joel Tsegaye 1 0
Johan Markström 1 0
Johannes Nilsson 1 0
Jonathan Wahlgren 1 0
Jonathan Westny 1 0
Lars Forsgren 1 0
Magnus Lagerborn 1 0
Mathias Liljestrand 1 0
Niclas Norelius 1 0
Rasmus Andersson 1 0
Rasmus Karlsson 1 0
Richard Liljestrand 1 0
Rickard Ovsiannikov 1 0
Robert Wirsén 1 0
Rosevelt Kamara 1 0
Sebastian Thuné 1 0
M Spelade matcher P Poäng

Andra möten i serien

lör 8 jun 2013, 18:00 Örebro Black Knights - Uppsala 86ers 30 - 12